Retur til
           Nyhedsbreve

 

 

logo-banner-4.jpg (10196 bytes)

 

Nr. 26, 7. november 2008

 

Groft overgreb: TDC lukkede vores hjemmeside

Forsøgte du forgæves at komme på grafisk værksteds hjemmeside www.grafisk-kunst-dk omkring den 20.-23. oktober, skyldes det et groft overgreb fra TDC, der uden varsel lukkede for adgangen. Torben Søborg beretter:

       Jan gjorde mig opmærksom på det, og jeg ringede omgående til TDC og blev i løbet af godt en halv time omstillet til 10 mennesker, som ikke viste noget som helst. Jeg talte med temmelig store ord til et par af dem og nåede omsider frem til en, som internt ringede et par steder hen og til sidst omstillede mig til Tonny hos TDC Webmore. Vores hjemmeside er rent faktisk en underafdeling af Videoart Denmark gennem et Global Dialup webhotel abonnement hos Uni2.

      Nu var det sådan, forklarede Tonny, at TDC havde overtaget Uni2, og da abonnementet var tegnet i 1994, gik man uden videre ud fra – uden at undersøge sagen – at det ikke var aktuelt mere, og derfor lukkede man websitet uden at oplyse abonnenten om det. Og det endskønt at der VAR betalt abonne-mentsafgift for 2008 og mindst et kvartal ind i 2009. I øvrigt oplyste han, at TDC under alle omstændigheder opsagde alle Uni2 abonnementer pr. 31/12 2008 – og ville man fortsætte hos TDC, så kostede det mere end 4.000 kr. om året!  Vi er nu på jagt efter et andet web-hotel.

      Tonny kunne dog godt se det uholdbare i, at man havde lukket for adgang uden at meddele noget og fik i løbet af et par timer genoprettet adgangen, dog kun til den 31/12.

 

 

        

FællesVærk udstillingen – kataloget

Det kom – som sædvanligt – til at hænge på grafisk værksted at lave kataloget. Vi havde forestillet os noget utraditionelt, enten f.eks. som en liberello eller som en mappe med løse foldere for hvert værksted. Det sidste blev ikke accepteret, og liberelloen ville blive for dyrt, da trykkeriet skulle ”ud i byen” med opgaven, fordi de ikke kunne trykke over en meter. Så det bliver et aldeles og særdeles og ualmindeligt traditionelt katalog.

 

 

  

FællesVærk udstillingen – indbydelse til fernisering
Trykningen af indbydelseskortene blev desværre forsinket, fordi trykkeriet på besynderlig vis var 5 dage om at få et brev med korrektur sendt fra Holeby til Haslev – men nu er de færdige og ude (eller på vej ud). Rønnebæksholm indbyder til fernissage lørdag den 22. november kl. 14.

 
                  
Grafik:                              Keramik:             Metalskulptur:                     Bronze:
Anni Rose                       Arina Ailincai     Kit Klærbye                          Peter Hesk-Møller

FællesVærk udstillingen – udstillingens koncept

Udstillingen er den årlige præsentation af værkstederne. Derfor er det også udstillingens koncept netop at fokusere på det, der er særligt for hvert af værkstederne. Det betyder, at selv om f.eks. mange af grafisk værksteds medlemmer også maler, laver skulpturer og/eller arbejder med keramik, så er det – naturligvis – kun grafik, de udstiller. Og Guldagergårds deltagere udstiller keramik, Metalværkstedet deltager med metalskulpturer. VAK er det eneste værksted, der har en bredere facet, men her har man valgt som deres specielle særpræg i forhold til de andre værksteder at udstille bronzeværker.

 

Fra grafisk værksted udstiller 6 medlemmer grafiske arbejder i forskellige trykteknikker og fra Guldagergård 10 keramikere fra Australien, Danmark, Japan, Mexico, Norge, Rumænien, Tjekkiet og USA. Fra Metalværkstedet udstiller 6 medlemmer jernskulpturer og fra VAK udstiller 6 medlemmer bronzeværker.

 

 

Terminologi: photogravure ~ solarplate printmaking

Kikker du på især de amerikanske bidrag til miniprint udstillingen, kan man undre sig over et udtryk som solarplate print for den trykteknik, nogle har anvendt. Googler du ”solarplate printmaking” støder du på den amerikanske kunstner Dan Welden, som kaldes for solarplate apostlen, fordi han/man hævder (i USA), at han har udviklet denne fotopolymer-teknik i 1970’erne efter et studieophold på kunstakademiet i München, hvor Kurt Lohwasser viste og demonstrerede brugen af fotopolymerplader – se f.eks. ”About Solarplate Printmaking” på  http://printworkshopcentral.com/hampton-editions-ltd/ 

 

         
Dan Welden                  Kurt Lohwasser               Karl P. Koenigs demonstrationsvideo

 Du vil også finde amerikanske grafikere, der betegner deres trykmetode som photogravure, og googler man dette udtryk, vil man se, at det, den ene betegner som solar printing er det samme som andre betegner som photogravure printing. Klikker du på http://www.youtube.com/watch?v=YNeHs5M974g  kan du se en video, hvor den amerikanske grafiker Karl P. Koenig demonstrerer photogravure teknikken, og i en ledsagende tekst nævnes, at denne metode ”is sometimes called Solar Printing”.

(du kan også klikke dig frem til videoen via Koenigs hjemmeside www.gumoil.com  - klik på Gumoil & Gravure Processes)

 

 

    Print Workshop Central’s start side      

International synliggørelse

Websitet World Printmakers – www.worldprintmakers.com – har som et nyt website startet en Print Workshop Central for grafiske værksteder rundt om I verden. Vi har fået tilbud om at være med og på den måde synliggøre os internationalt. Klikker du ind på efterfølgende

             http://printworkshopcentral.com/grafisk-v%C3%A6rksted-n%C3%A6stved/

kommer du direkte til værkstedets sider med billeder og oplysninger på engelsk om grafisk værksted og et interview om værkstedet. Får du ikke nyhedsbrevet med mail, men kan få adgang til Internettet, så gå ind på www.printworkshopcentral.com  og klik på grafisk værksted \ NÆSTVED i kolonnen med oversigt over værksteder/studios yderst til højre på startsiden.

 

 

Lokal synliggørelse

Den fine helsides artikel om grafisk værksted, vi omtalte og vedhæftede som bilag i nr. 24, blev bragt i Næstved Bladet / Regional-Avisen lørdag den 1. november, Tak til bladet / avisen!

 

 

Gengivelse af grafiske tryk

Gengivelsen er et fotogravuretryk fra 2008 af Jørgen Erik Scheel-Bech. Størrelse: omkr. 20 x 28 cm..

BEMÆRK VENLIGST: Værkerne kan ikke gengives i samme kvalitet som det originale tryk!  

grafisk værksted \ NÆSTVED

Sygestalden 15 C

Grønnegades Kasernes Kulturcenter,

4700 Næstved

www.grafisk-kunst.dk

grafisk-kunst@mail.dk

55.73.7578 + 61.10.97.41 (Jan Kiowsky, værkstedsleder)

Red.: Torben Søborg 5/11 2008